Friday, May 30, 2014

30 m noise

At 16 UTC the noise came in on 30 meters. I see often this kind of noise on 30 meters. Nevertheless, I did a good job with WSPR (5W and end fed antenna)

The XYL and my daughter are having fun in Dubai. Yesterday they went into the Dubai dessert. We keep contact with Facetime every night.

6 comments:

 1. Wel aparte ervaring zo een land als Dubai. Komt de gemiddelde Nederlander nooit denk ik. Wat voor "storing"is dit op 30m, een brom? Wel vreemd, het komt zo van het niets op zetten. Niet iets in de buurt? Wel lastig maar WSPR is er blijkbaar niet zo gevoelig voor. 73, Bas

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bas: Mijn oudste zoon komt er regelmatig voor zijn werk daar. Maar die vind het er niks, een zandbak en erg heet. Op 30 meter heb ik vaak deze storing. Ik weet al niet beter meer. Het heeft wel invloed op de ontvangst maar mijn transmissies hebben daar geen kast van. 73 Paul

   Delete
 2. Hallo Paul, nou je vrouw en dochter treffen het maar om in zo'n warm land rond te trekken. Het is daar pure luxe of bloedhete woestijn. Zal voor hun een hele ervaring zijn.
  De storing is lastig. Ka van buitenaf komen, vandeburen of in je eigen huis.
  Zo kwam ik er achter dat mijn gsm lader en 2 laders voor 2 tablets alle drie op verschillende frequenties storen. De ene is wel of niet genotcht voor bepaalde frequenties en de andere weer niet. Dat wordt zoeken Paul, maar het is en blijft lastig.
  Succes! 73 Hans, PE1BVQ

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallo Hans, ze zijn een weekje daar op vakantie. Veel te heet voor mij daar. ;-) Ze zijn morgen weer terug. Ja, die storing is altijd lastig. En vaak moeilijk op te sporen. Misschien kom ik de bron ooit tegen. 73 Paul

   Delete
  2. Met je ft817, afstemmen op de storing. Antenne omschakelen naar je frontantenne, rubber antenne er op en rondwandelen op zoek naar het kwaad. Zo heb ik ze er ook gevonden. Incl. een storende schakeling voor zonnepanelen bij mijn buurman. Succes!

   Delete
  3. Goed idee Hans. 73 Paul

   Delete

Thank you for dropping by and leaving a comment. 73 Paul

Popular Posts